Ρεπλικαντ / Replicant

Αγορά / Buy Now

Τιμή: 15.00€

Έξοδα αποστολής / Shipping


Ελλάδα / Greece only: 6,50€

Worldwide: 9,50€

Το Replicant αφηγείται την ιστορία του διαταραγμένου serial killer Γκαρότ και του Τζέικ Ράιλι, ενός βετεράνου αστυνομικού επιθεωρητή που ερευνά τα εγκλήματα του πρώτου. Ο κάποτε αφελής ιδεαλιστής Τζέικ, έχοντας βιώσει τη σκληρότητα της ανθρώπινης φύσης, έχει μετατραπεί σ? έναν κυνικό σκεπτικιστή, χρησιμοποιώντας όμως την ειρωνεία του για να καλύψει τον πόνο του και την απογοήτευσή του.
Παρά τη συστηματική προσπάθειά του να εντοπίσει τον Γκαρότ, τα θύματα αυξάνονται κι ο Τζέικ δεν έχει κάνει την παραμικρή πρόοδο, παρόλο που ο δολοφόνος τον έχει ξεχωρίσει ως τον έμπιστό του κι επιμένει να του τηλεφωνεί κάθε φορά που διαπράττει έναν φόνο. Αηδιασμένος από την όλη υπόθεση, ο Τζέικ παραιτείται από τη θέση του, μέχρι που η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας τού ζητά να συμμετάσχει σε μια άκρως απόρρητη αποστολή με στόχο την εξουδετέρωση του Γκαρότ.
Ο νέος συνεργάτης του Τζέικ στην υπόθεση δεν είναι παρά ένα αντίγραφο του Γκαρότ, κλωνοποιημένος από το DNA του. Ένας «άνθρωπος» που μοιράζεται τον πόνο και τις αναμνήσεις του δολοφόνου και που είναι πιθανό να οδηγήσει τον Τζέικ στο θήραμά του. Ο Κλώνος μπορεί μεν να κατέχει την ευφυΐα του Γκαρότ, αλλά του λείπει η εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής. Παρά την αρχική του απροθυμία, ο Τζέικ τον βοηθά να περάσει σε περάσει σε fast forward τις φάσεις της ζωής του, από την βρεφική ηλικία ως την εφηβεία, αναπτύσσοντας στην πορεία έναν αλλόκοτο δεσμό με το πιστό αντίγραφο του πιο μισητού εχθρού του.
Όμως, το ερώτημα παραμένει: γεννιέται τελικά κανείς εγκληματίας ή γίνεται; Όταν ο συνεργάτης σου έχει ακριβώς το ίδιο DNA με έναν ψυχωτικό δολοφόνο, δεν περιμένεις τα τελευταία επιστημονικά νέα για να βρεις την απάντηση.

Δημοφιλέστερες