Κλεοπατρα / Cleopatra
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Η αξεπέραστη αυτή ταινία του Τζόζεφ Μανκιεβιτς, είναι δίχως αμφιβολία μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που γυρίστηκαν ποτέ στο Χόλιγουντ.
Κορυφαίοι ηθοποιοί στην ακμή της δόξας τους, εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, και ένα σενάριο βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, συνθέτουν μια ταινία η οποία υπήρξε σταθμός στην εποχή της και που σήμερα αποτελεί έναν κινηματογραφικό μύθο. Υποψήφια για εννιά βραβεία Όσκαρ, από τα οποία τελικά κέρδισε τα τέσσερα, η Κλεοπάτρα υπήρξε έργο ζωής για τον πρόεδρο της 20th Century Fox , Σπύρο Σκούρα ο οποίος φιλοδοξούσε να παρουσιάζει στο κοινό ένα θέαμα μοναδικής μεγαλοπρέπειας.
Ίσως το μόνο που επισκιάζει την πολυτέλεια της παραγωγής να είναι οι πρωταγωνιστές της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ρεξ Χάρισον, οι οποίοι δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες στους κεντρικούς ρόλους.
Η Τέιλορ υποδύεται τη βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα, η οποία θέλοντας να διατηρήσει το βασίλειο της απέναντι στην επέκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, χρησιμοποιεί τα θέλγητρά της για να γοητεύσει τον Ιούλιο Καίσαρα. Όταν εκείνος δολοφονείται η Κλεοπάτρα στρέφεται για υποστήριξη στον Μάρκο Αντώνιο ο οποίος μη μπορώντας να αντισταθεί στη γοητεία της την ερωτεύεται.
Όταν όμως ο Οκταβιανός θα κηρύξει τον πόλεμο στους δύο εραστές, τόσο η αγάπη όσο και η τύχη ολόκληρης της Αιγύπτου θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Δημοφιλέστερες