Μαντεψε Ποιος / Guess Who
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Στον Πέρσι Τζόουνς (Μπέρνι Μακ) αρέσει να κοκορεύεται ότι έχει πάντα δίκιο, ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με την οικογένειά του. Όταν η κόρη του, Τερέζα (Ζόι Σαλντάνα), φέρνει το νέο της φίλο, Σάιμον Γκριν ('Αστον Κούτσερ), στο σπίτι για να γνωρίσει τον Πέρσι και την γυναίκα του, Μέριλιν (Τζούντιθ Σκοτ), ο Πέρσι ούτε που γνωρίζει ότι ο Σάιμον έχει ήδη κάνει πρόταση γάμου στην Τερέζα και σχεδιάζει να ανακοινώσει τους αρραβώνες στο πάρτι της 25ης επετείου του γάμου του Πέρσι και της Μέριλιν. Για τον Πέρσι κανείς άνδρας δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλός για το μικρό του κοριτσάκι, ενώ η πληθώρα "ευαίσθητων και πονεμένων κουλτουριάρηδων" που εμφάνιζε στο παρελθόν η Τερέζα μάλλον ενίσχυε αυτή του την πεποίθηση. Για να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις τούτη τη φορά, ο Πέρσι, υπεύθυνος για την έγκριση δανείων σε τράπεζα, κάνει έναν "έλεγχο φερεγγυότητας" στον Σάιμον. Ο νεαρός άνδρας, ήδη πετυχημένος χρηματιστής, σίγουρα φαίνεται μια χαρά στα χαρτιά και, για πρώτη φορά, ο Πέρσι ανυπομονεί να γνωρίσει τον φίλο της κόρης του.
Δυστυχώς όμως, ο νεαρός άνδρας που ο Πέρσι έχει φανταστεί - ένα κράμα από Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κόλιν Πάουελ και Τάιγκερ Γουντς - δεν έχει καμία σχέση με τον νεαρό άνδρα που περνάει το κατώφλι του. Γιατί ο Σάιμον εμφανίζει ένα σοβαρότατο παράπτωμα: Είναι λευκός!
Αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ο Πέρσι αρχίζει να ανακρίνει τον Σάιμον για θέματα όπως οικογενειακό ιστορικό, εκπαίδευση, καριέρα και αγαπημένα σπορ. Νιώθοντας την πίεση για να εντυπωσιάσει τον "πεθερό", ο Σάιμον λέει ότι ήταν ραλίστας, κάτι που βεβαίως κάνει τον Πέρσι ακόμα πιο καχύποπτο. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Σάιμον να εντυπωσιάσει τον Πέρσι απλώς δεν έχουν επιτυχία. Ο Πέρσι περιφρονεί τον Σάιμον - με ξεκαρδιστικό τρόπο - και καταφέρνει να αναδεικνύει ό,τι ο Σάιμον έχει κάνει σαν απάτη, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την νέα σχέση της κόρης του.

Δημοφιλέστερες