Γη Βαμμενη Με Αιμα / Red Dust
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Ποτέ μην ξεχνάς το παρελθόν!
Νότια Αφρική. Έτος 2000. Η Επιτροπή Συμφιλίωσης διενεργεί ακροάσεις που μπορεί να χαρίσουν αμνηστία σ’ εκείνους που ήταν στην εξουσία παλιότερα και προέβησαν σε ρατσιστικές θηριωδίες. Η Σάρα Μπάρκαντ, μια δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ζει στη Νέα Υόρκη αλλά έχει γεννηθεί στη Νότια Αφρική, πείθεται να επιστρέψει στη γενέτειρά της για να υπερασπιστεί τον Άλεξ Μπόντο, ο οποίος είχε υποστεί βασανιστήρια στο παρελθόν ως κρατούμενος ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα. Οι ακροάσεις ανοίγουν ένα παράθυρο στο αιματοβαμμένο παρελθόν, καθορίζοντας την τύχη τριών ανθρώπων.

Από τον σκηνοθέτη του Elizabeth I, Tom Hooper, και τον σεναριογράφο τουThe Italian Job, Troy Kennedy-Martin, η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα της Gillian Slovo και αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του απαρτχάιντ και τα γεγονότα που σημάδεψαν μια πληγωμένη χώρα...



Πρωταγωνιστεί η Δύο Φορές Βραβευμένη με Όσκαρ, Hilary Swank (2005, Million Dollar Baby και 2000, Boys Dont Cry).

Από τους παραγωγούς της ταινίας Yesterday (Υποψήφια το 2005 για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας), Anant Singh και Helena Spring.



Πολύ δυνατό. Ανώτερο από κάθε άποψη SCREEN INTERNATIONAL

Μια πολύ δυνατή και σημαντική ιστορία που πρέπει οπωσδήποτε να δεις! ΤΗΕ HERALD

“Μια εξαιρετική ταινία! SUNDAY TIMES LFESTYLE

Αριστουργηματικό. Ένα συναρπαστικό δράμα THE GLOBE AND MAIL



ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ
2006 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BAFTA ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
2005 ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΪΑΜΙ
2005 ΒΡΑΒΕΙΟ GOLDEN PEACOCK ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ
2006 ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝ/ΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ (BEST EDITING)

Η ταινία γυρίστηκε στη Νότια Αφρική.
Η γνωστή συγγραφέας και ακτιβίστρια, Gillian Slovo, εμπνεύστηκε την ομώνυμη νουβέλα από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή της, καθώς η μητέρα της δολοφονήθηκε από Νοτιο-Αφρικάνο αστυνομικό, ο οποίος αργότερα έκανε αίτηση για να του δοθεί αμνηστία. Η Slovo και η οικογένειά της όλοι τους ακτιβιστές ζούσαν στο Γιοχάνεσμπουργκ μέχρι που μετακόμισαν στην Αγγλία το 1964. Ο τίτλος που δόθηκε (Red Dust) είναι μεταφορικός και αντιπροσωπεύει μια χώρα (γη) βαμμένη από κόκκινο αίμα. Η ίδια είπε ότι: Η αίσθηση της ταινίας είναι πάρα πολύ κοντά στην αίσθηση του βιβλίου και οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν εξαιρετικά τους χαρακτήρες.
Ο Chiwetel Ejiofor έχει παίξει σε ταινίες όπως οι: Children of Men, Inside Man, Four Brothers, Serenity, Love actually, Amistad κά. Έχει Βρετανικές και Νιγηριανές ρίζες και το 2001 ήταν Υποψήφιος για Laurence Olivier Theatre Award.
Τον Ian Roberts τον έχουμε συναντήσει σε ταινίες όπως οι: Superman Returns, Tsotsi, Anchorman και I dreamed of Africa.

Δημοφιλέστερες