W. - Bush
Θέλετε να το αγοράσετε; Πατήστε ΕΔΩ
Buy it now, click HERE
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Μία Ταινία του Όλιβερ Στόουν για τη ζωή του απερχόμενου "πλανητάρχη".
Μαύρο πρόβατο της οικογένειας, απόφοιτος του Γέιλ αλλά και πρώην αλκοολικός, βαθιά παθιασμένος με το μπέιζμπολ και στην πραγματικότητα ένα μηδενικό μέχρι τα 40 του, όταν στράφηκε τελικά προς το Θεό, ο Τζορτζ W. Μπους ήταν ο πιο απίθανος υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι ενώ κατάφερε να την κατακτήσει, δε μπόρεσε ποτέ να κερδίσει ολοκληρωτικά την εύνοια του πατέρα του, Μπους του πρεσβύτερου. Η ταινία παρακολουθεί την πορεία του 42ου Προέδρου των ΗΠΑ από τα φοιτητικά του χρόνια, καταγράφοντας τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά του, αλλά και τις συνέπειες όλων αυτών. Όπως και στην ταινία ‘Νίξον’ έτσι και τώρα, ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν προσπαθεί να σκιαγραφήσει ένα ισορροπημένο πορτρέτο του ανθρώπου Μπους, πίσω από τις φωτογραφίες, την πολιτική και τους λόγους, με όλες αδυναμίες αλλά και τις ικανότητές του.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:

Ο ΟΛΙΒΕΡ ΣΤΟΟΥΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:

«Ο Μπους είχε απίστευτο αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κινηματογραφική μας εκδοχή εστιάζει σε ένα πρόσωπο του Μπους που δεν είδαμε ποτέ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έναν άλλο Πρόεδρο, τον άνθρωπο πίσω από την τεχνητή εικόνα που έφτιαξε η ομάδα του γι’ αυτόν.»

«Ένας γιος ανταγωνίζεται τον πατέρα του με πολλούς τρόπους, είναι αυτό που συνήθως αποκαλούμε ‘Οιδιπόδειο σύμπλεγμα’. Η οικογένεια Μπους αποφεύγει να μιλάει γι’ αυτό. Όμως από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, η σχέση αυτή είναι μια πλούσια πηγή δραματουργίας. Οι παραλείψεις του πατέρα εμφανίζονται ξανά στη ζωή του γιου και γίνονται οι αμαρτίες του».
«Η ουσία της ταινίας ήταν να αναρωτηθούμε σχετικά με την προεδρεία Μπους, να ερευνήσουμε τι συνέβη πραγματικά και να ανακαλύψουμε ποιος είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος. Το πώς κατάφερε να γίνει Πρόεδρος είναι μια απίστευτη ιστορία από μόνη της».

Δημοφιλέστερες