Οδυσσεια Μερος Β / The Odyssey
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονία του, χλευάζει τους θεούς και επιφέρει τη μήνη τους. Εξοργισμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του.

Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του θα περάσουν από τις χώρες των Κικόνων, των Λωτοφάγων και των Λαιστρυγόνων, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον γιγαντόμορφο και ανθρωποφάγο Πολύφημο, θα παραμείνουν για έναν χρόνο στο νησί της Κίρκης ενώ ο ίδιος ο Οδυσσέας θα κατέβει στον Άδη και θα συνομιλήσει με τον Τειρεσία, που θα του δώσει οδηγίες για το μέλλον, συμβουλεύοντάς τον να μην πειράξει τα βόδια του Ήλιου.
Μετά την αποφυγή των Σειρήνων και το θανατηφόρο πέρασμα της Σκύλλας και της Χάρυβδης, ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του καταφθάνουν στο Νησί του Ήλιου. Εξαντλημένοι από την πείνα και αθετώντας τον όρκο τους, οι σύντροφοί του δεν διστάζουν να σφάξουν μερικά από τα βόδια προκαλώντας την οργή του Ήλιου. Ο απόπλους τους από το νησί έχει ως αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοίου από τον Δία. Ο Οδυσσέας θα είναι ο μόνος επιζών!

Η Ωγυγία, το νησί της Καλυψώς, θα αποτελέσει το καταφύγιό του για επτά ολόκληρα χρόνια. Όμως, ο πόθος του να επιστρέψει στην Ιθάκη θα τον ωθήσει για μια ακόμη φορά να βγει στη θάλασσα. Μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια της Αθηνάς θα καταφθάσει στο Νησί των Φαιάκων. Ο βασιλιάς Αλκίνοος θα φιλοξενήσει τον Οδυσσέα και θα τον βοηθήσει να επιστρέψει τελικά στην Ιθάκη.
Οι περιπέτειές του όμως δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Όταν πληροφορείται πως η Πηνελόπη «πολιορκείται» από μνηστήρες, που επιθυμούν την ίδια αλλά και τον θρόνο της χώρας, αποφασίζει να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια. Με τη βοήθεια του γιου του Τηλέμαχου και μερικών πιστών φίλων του, ο Οδυσσέας καταστρώνει ένα ακόμη πολυμήχανο σχέδιο για να εξοντώσει τους μνηστήρες. Μόνο που τώρα πια, ο βασιλιάς της Ιθάκης γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στην πονηριά και την φρόνηση!

Δημοφιλέστερες