East Is East
  • Διαθέσιμο σε: VHS, DVD
  • Κωδικός: 14608
  • Κατηγορία: Κωμωδια
  • Σκηνοθεσία: Ντεμιεν Ο Ντονελ
  • Γλώσσα: Αγγλικα
  • Υπότιτλοι: Ελληνικα
  • Ηχος: Dolby Surround
  • Παραγωγή: 1999
  • Διάρκεια: 94'
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Για τα επτά παιδιά του Τζορτζ Καν - ενός υπερήφανου Πακιστανού ιδιοκτήτη μαγαζιού fish`n`chips - η ζωή είναι μια σειρά μακροχρόνιων συμβιβασμών. Η Μίνα προτιμά να παίζει ποδόσφαιρο από το να φοράει σάρι, ο Σαλέμ προσποιείται ότι σπουδάζει μηχανικός ενώ στην πραγματικότητα παρακολουθεί μαθήματα τέχνης, ο Ταρίκ έχει ήδη τη φήμη του τοπικού Καζανόβα, ενώ ο Σαχίντ δεν έχει κάνει ακόμα περιτομή και αρνείται να αποχωριστεί το μπουφάν του. Για τον πατριάρχη Τζορτζ Καν (`Τζένγκις` για τα παιδιά του), η ζωή είναι ένας μακροχρόνιος δύσκολος αγώνας προκειμένου να αναγκάσει την οικογένειά του να συμμορφωθεί στις πακιστανικές παραδόσεις και τα μουσουλμανικά ήθη κι έθιμα. Τα παιδιά πηγαίνουν με το ζόρι στο μάθημα Αραβικών, αρνούνται να φορέσουν τις παραδοσιακές ενδυμασίες, βαριούνται αφόρητα το Κοράνι, συμμετέχουν κρυφά σε χριστιανικές εκδηλώσεις, πηγαίνουν σε κλαμπ και τρώνε `απαγορευμένα` φαγητά. Εδώ όμως είναι το Σάλφορντ των αρχών της δεκαετίας του `70. Η Αγγλίδα γυναίκα του Τζορτζ, η Έλλα, κατάγεται από το Λανκασάιρ, και τα παιδιά κουβαλάνε τα δικά τους μυαλά.

Έχοντας ήδη περάσει την τραυματική εμπειρία ενός καταστροφικού προξενιού - ο μεγαλύτερος γιος, ο Ναζίρ, είχε αφήσει σύξυλη τη νύφη στην εκκλησία και το έβαλε πανικόβλητος στα πόδια, ντροπιάζοντας μια για πάντα την οικογένεια - ο Τζορτζ καταστρώνει προσεκτικά το σχέδιό του για τους άλλους δύο γιους του: σκοπεύει να αποκαταστήσει τον Ταρίκ και τον Αμπντούλ, κανονίζοντας να τους παντρέψει με τις ασχημούλες κόρες του Κυρίου Σαχ, ενός νεόπλουτου κρεοπώλη στο Μπράντφορντ, όπου βρίσκεται μία από τις πλέον ισχυρές πακιστανικές κοινότητες στη Βόρεια Αγγλία.

Η ταινία `East is East` απεικονίζει την εξωφρενικά κωμική και ενίοτε οδυνηρή όψη του τι συμβαίνει όταν δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι συγκρούονται εντός των ορίων μιας και μοναδικής οικογένειας. Μέσα στο στενόχωρο σπίτι της οικογένειας Καν, οι αναρχικές εκρήξεις είναι στο καθημερινό πρόγραμμα: πρόκειται μάλλον για ένα μίνι εμφύλιο πόλεμο ! Όταν οι δύο γιοι αρχίζουν να εναντιώνονται στις τυραννικές αποφάσεις του πατέρα, η απεγνωσμένη Έλλα αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη για το σύζυγό της και το δικαίωμα των παιδιών να πάρουν το δρόμο τους σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες και αποφάσεις. Παρά τις συγκρούσεις και το αβέβαιο μέλλον, οι οικογενειακοί δεσμοί είναι τελικά πολύ ισχυροί για να κλονιστούν μια για πάντα. Ακόμα κι ένα ατυχές προξενιό δεν είναι ικανό να φέρει την καταστροφή!

Δημοφιλέστερες