Ψευτικος Κοσμος / Edges Of The Lord
Θέλετε να το αγοράσετε; Πατήστε ΕΔΩ
Buy it now, click HERE
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Πολωνία, Φθινόπωρο του 1943. Καθώς τα στρατεύματα των Ναζί εισβάλλουν στην Κρακοβία, ο 11χρονος Εβραίος Ρόμεκ αποχωρίζεται την οικογένειά του για να σωθεί. Ένας χωρικός, ο Γκνιέτσιο, τον κρύβει μέσα σ' ένα σακί και τον μεταφέρει στο χωριό του, στην Ανατολική Πολωνία.
Αν και τον παρουσιάζει σαν ένα μακρινό συγγενή, η υπόλοιπη οικογένεια δεν αργεί να καταλάβει την αλήθεια. Ο ιερέας του χωριού προσηλυτίζει τον Ρόμεκ στην καθολική θρησκεία, σαν μια ακόμη προσπάθεια να κρύψει τις εβραϊκές ρίζες του παιδιού.
Σύντομα ο Ρόμεκ θα δει γύρω του τον κόσμο να καταρρέει: θα ζήσει από κοντά τον εξευτελισμό του ιερέα, τα βασανιστήρια πολλών γνωστών, το θάνατο αρκετών γειτόνων και τότε θ' αναζητήσει παρηγοριά σ' έναν πιο όμορφο, αν και ψεύτικο, κόσμο. Μαζί με δυο γειτονόπουλα, τον Τόλο και τη Μαρία, υποδύονται τους ρόλους του Χριστού και των μαθητών του, αναπαράγοντας έτσι τις ζωντανές εικόνες που τους μετέδωσε ο ιερέας.
Όμως ακόμη κι ο κόσμος της φαντασίας δεν είναι αρκετός για να κρύψει τη φρίκη του πολέμου και τα τρένα που μεταφέρουν κατά χιλιάδες τους ανθρώπους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι μια πραγματικότητα που δεν ξεφεύγει ούτε απ' τα μάτια τριών αθώων παιδιών. Και το μόνο που απομένει ζωντανό είναι ο καθημερινός αγώνας της επιβίωσης.

Δημοφιλέστερες