Νικολας Νικλεμπι / Nicholas Nickleby
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Κάθε οικογένεια χρειάζεται τον ήρωα της... Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Νίκολας Νίκελμπι και η οικογένεια του ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να ζητήσουν βοήθεια από τον μεγαλύτερο αδερφό του πατέρα τους, Ραλφ. Ο ψυχρός και άκαρδος θείος τους όμως δεν είναι πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθεια του. Αντιθέτως στέλνει τον Νίκολας να δουλέψει σε ένα σχολείο αρρένων που ανήκει στον σαδιστικό Κύριο Σκουίρς και την γυναίκα του και εκμεταλλεύεται την ομορφιά της αδερφής του Νίκολας, Κέιτ, για να επηρεάσει τους πελάτες του.
Απελπισμένος ο Νίκολας αποφασίζει να "δραπετεύσει" από το σχολείο και μαζί με τον ανάπηρο και ορφανό φίλο του Σμάικ, ξεκινούν ένα ταξίδι στο Λονδίνο και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους παρά τις αντιξοότητες.

Σκηνοθετημένο από τον Ντάγκλας ΜακΓκραθ (υποψήφιος για Όσκαρ σεναρίου - "Σφαίρες Πάνω Από το Μπρόντγουεϊ"), το "Νίκολας Νίκελμπι" είναι η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς και ήταν υποψήφιο για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας το 2002.

Δημοφιλέστερες