Νυφες / Brides
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Ο Αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις, αφού όργωσε επί δύο χρόνια τη Μικρά Ασία, πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει. Οι αμερικανικές εφημερίδες που συνεργάζεται απορρίπτουν τις φωτογραφίες του από τα πεδία των μαχών.
Την ίδια εποχή στη Σαμοθράκη, η μοδίστρα Νίκη, ετοιμάζει το μπαουλάκι της για το Σικάγο. Πρέπει να παντρευτεί τον Πρόδρομο, έναν ράφτη που δεν έχει δει ποτέ, στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής της που δεν άντεξε την ξενιτιά και γύρισε κακήν κακώς.
Ο Νόρμαν και η Νίκη ταξιδεύουν στο ίδιο καράβι. Εκείνος στην Α' θέση, εκείνη στη Γ', μαζί με άλλες 700 "νύφες της φωτογραφίας" από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Τουρκία, τη Ρωσία, την Αρμενία. Όλες κουβαλούν τη φωτογραφία ενός άγνωστου γαμπρού και το νυφικό τους στο βαλιτσάκι.
Τα μελαγχολικά μάτια των γυναικών, η αλήθεια στα πρόσωπά τους, το ήθος, η αγριάδα, η προσδοκία, κάνουν τον Νόρμαν να θέλει να τις φωτογραφήσει. Η Νίκη, η ράφτρα που δουλεύει για το μεροκάματο στη διάρκεια του ταξιδιού, τον αναστατώνει. Σιγά-σιγά γνωρίζονται και ερωτεύονται...
Η φίλη τής Νίκης, Χαρώ, ο νταβατζής Καραμπουλάτ, η διάσημη χειρομάντης Εμινέ, ο καπετάνιος του υπερωκεάνειου, η γεροντοκόρη συνοδός ορφανών από την Ήπειρο, δεσποινίς Καρδάκη, η έφηβη Ρωσίδα, Όλγκα, ο νεαρός καμαρότος Νικόλας, η αμερικανίδα χορογράφος Μάριον, όλοι κουβαλούν τις δικές τους ιστορίες που διασταυρώνονται, εν πλω, με τον κρυφό έρωτα της Νίκης και του Νόρμαν, ενός έρωτα κόντρα στα "πρέπει" της εποχής.

Δημοφιλέστερες