Το Νοημα Της Ζωης Και Πως Να Το Χασετε / I Heart Huckabees
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Πεπεισμένος ότι μία σειρά συμπτώσεων - δηλαδή η συνεχής εμφάνιση ενός μαυροφορεμένου πορτιέρη - σχετίζεται με τα βαθύτερα μυστικά γύρω από τη ζωή, ο Άλμπερτ Μαρκόβσκι (Τζέισον Σβάρτσμαν) αναζητεί τη βοήθεια ενός πρακτορείου ιδιωτικών ντετέκτιβ κάπως ...ιδιαίτερων.
Αυτό θα τον οδηγήσει στην εξερεύνηση της ίδιας της σημασίας της ανθρώπινης ύπαρξης. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει το νόημα όλων αυτών των περίεργων οιωνών, συμβουλεύεται τον Μπέρναρντ και την Βίβιαν Τζάφι (Ντάστιν Χόφμαν, Λίλι Τόμλιν), γνωστούς και ως οι Υπαρξιακοί Ντετέκτιβ, ένα παντρεμένο ζευγάρι "μεταφυσικών" που ατρόμητα διερευνούν το μυστήριο που βρίσκεται στον πυρήνα της κρυφής προσωπικής ζωής των πελατών τους. Εν ώρα δουλειάς, οι δυο τους παρακολουθούν τους πελάτες τους στενά, παρατηρούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, ανακρίνουν τους φίλους και εργοδότες τους, εξετάζοντας διεξοδικά το είδος της ζωής που κάνουν. Η διαφορά εδώ είναι ότι οι συγκεκριμένοι Υπαρξιακοί Ντετέκτιβ αναζητούν λύση για το πιο επίμονο μυστήριο που υπάρχει - αυτό το οποίο κρύβεται στον πυρήνα της ίδιας της πραγματικότητας και της ύπαρξης μας. Πράγμα που σημαίνει ότι οι έρευνές τους πολλές φορές, απλά, λιγάκι ξεφεύγουν...
Έτσι, λοιπόν, ο Μπέρναρντ και η Βίκι ξεκινούν την υπαρξιακή τους εξερεύνηση πάνω στον Άλμπερτ Μαρκόβσκι αναδιφώντας στο παρελθόν του αλλά και την τωρινή του πραγματικότητα. Στην πορεία, ξεσκεπάζουν τον τρελό του πόλεμο με τον Μπραντ Σταντ (Τζουντ Λο), ένα αξιοζήλευτο διοικητικό στέλεχος που σκαρφαλώνει τα corporate σκαλοπάτια στο "Χάκαμπις", μία δημοφιλή αλυσίδα πολυκαταστημάτων, η οποία θέλει να γίνει σπόνσορας του Άλμπερτ στο "Open Spaces Coalition" (έναν οικολογικό συνασπισμό) για λόγους δημοσίων σχέσεων και μόνο.
Οι υπαρξιακοί ντετέκτιβ είναι πεπεισμένοι ότι ο Μπραντ - φαινομενικά το ακριβώς αντίθετο του Άλμπερτ - είναι ο άνθρωπος-κλειδι για την επίλυση της υπόθεσης του Άλμπερτ, αλλά τότε απευθύνεται και ο ίδιος ο Μπραντ στους ντετέκτιβ για βοήθεια, μπουρδουκλώνοντας την υπόθεση ακόμα περισσότερο.

Δημοφιλέστερες