Λογια Της Σιωπης
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Με αφορμή την πρόσφατη κατοχύρωση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας η ταινία παρουσιάζει την ελληνική νοηματική γλώσσα όπως αυτή διδάσκεται και μιλιέται στη χώρα μας από δεκάδες χιλιάδες κωφούς
H εικόνα γίνεται κυρίαρχο εκφραστικό στοιχείο των κωφών καθώς αποτελεί το βασικό εργαλείο της γλώσσας τους. Mέσα από τις εικόνες λοιπόν η ταινία ανασκευάζει το μύθο της περιθωριακής γλώσσας εξοικειώνει τον θεατή με τον εκφραστικό πλούτο μια σημαντικής μερίδας της κοινωνίας που ζει και εκφράζεται μέσα από τη "μαγική" δύναμη των νοημάτων.
Kαταγράφει συγκινητικές χιουμοριστικές και εντυπωσιακές μαρτυρίες των κωφών στην Eλλάδα και στιγμές από την καθημερινότητα τους όπου η επικοινωνία γίνεται στη νοηματική.

Θρησκευτικές λειτουργίες, μαθήματα, καθημερινή εργασία, μελέτη και ο ερωτάς ....

Kαι όλα αυτά μέσα από τη δύναμη της νοηματικής που σπάζει το φράγμα του ήχου και αναδεικνύει την έκφραση του προσώπου των χεριών και του σώματος ως συναρπαστικό εργαλείο επικοινωνίας, που φωτίζει την ομορφιά και την εκφραστική ποικιλία της νοηματικής γλώσσας.

μιλάμε με τα φωνητικά μας όργανα
αλλά κουβεντιάζουμε με ολόκληρο μας το σώμα

Eικόνες από τις εκφραστικές χειρονομίες ακουόντων, δίπλα στα "λόγια" που λένε τα χέρια και οι εκφράσεις των κωφών στη νοηματική, αποκτούν μια άλλη σημασία στην αντίληψη του θεατή και αποκαλύπτουν τη λειτουργία της νοηματικής που βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτόλεια έκφραση του κάθε ανθρώπου.

Μιλούν και εκφράζονται πέρα από τα σύνορα της γλώσσας των ακουόντων, στον κώδικα της εικόνας, που είναι κοινά αναγνωρίσιμος από ακούοντες και κωφούς.

Και ακόμη σκηνές γεμάτες εικόνες αλλά εντελώς βουβές όπως ακριβώς τις προσλαμβάνουν οι κωφοί...

Δημοφιλέστερες