Καγιεν Η Φρικη Των Φυλακων / Cayenne Les Amants Du Bagne
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Μια σταυροφορία ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των φυλακών!
Το 1923, ο Άλμπερτ Λόντρ, διάσημος ρεπόρτερ γαλλικής ημερήσιας εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας, ταξιδεύει στην αποικία κρατουμένων στη γαλλική Γκουιάνα για να γράψει ένα άρθρο. Στην αρχή οι αξιωματούχοι προσπαθούν να του κρύψουν την αλήθεια, αλλά η διαίσθησή του τον οδηγεί σε πιο λεπτομερή έρευνα. Όσο περισσότερο ψάχνει τόσο ανακαλύπτει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Ταυτόχρονα συναντά και ερωτεύεται την Κλώντια, σύζυγο του Καμίλ, ενός κρατούμενου της αποικίας που κινδυνεύει θανάσιμα. Ο Λόντρ ξεκινά έναν σκληρό αγώνα για να κλείσουν οι φυλακές φρίκης του Καγιέν και να ελευθερωθεί ο Καμίλ...
Βασισμένη σε πραγματική ιστορία.
Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Άλμπερτ Λόντρ. Προς τιμήν του έχει θεσπιστεί το Βραβείο Άλμπερτ Λόντρ, το οποίο απονέμεται στον καλύτερο ξένο ανταποκριτή (εφημερίδας και από το 1985 και τηλεόρασης)

Ο σκηνοθέτης Thierry Binisti έχει σκηνοθετήσει επίσης το Μπλε Ποδήλατο με τον Γιώργο Χωραφά και την Laetitia Casta.
Η ταινία γυρίστηκε στην Γαλλία και την Κούβα.
Ο Antoine de Caunes ήταν Υποψήφιος στα γαλλικά βραβεία Cesar το 1999 για το L’ Homme est une femme comme les autres κι έχει παίξει επίσης στο Χρώμα του Ψέματος. Είναι πρώην δημοσιογράφος και είναι πατέρας της επίσης ηθοποιού Emma de Caunes.
Την Isabelle Renauld την έχουμε δει στο Μια αιωνιότητα και μια μέρα, Ο κουρέας της Σιβηρίας, στο Vidocq κλπ.
Ο Laurent Malet έχει παίξει στο Ce Jour-la, Querelle ο Καυγατζής κλπ.
Ο Edouard Montoute έχει παίξει σε ταινίες όπως οι: Femme Fatale, Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα κλπ.

Δημοφιλέστερες