Φαντασια 2000 / Fantasia 2000
  • Δευτερεύων τίτλος: Fantasia 2000
  • Διαθέσιμο σε: DVD
  • Κωδικός: D10402
  • Κατηγορία: Παιδικο
  • Γλώσσα: Ελληνικα Και Αγγλικα
  • Υπότιτλοι: Αγγλικα
  • Ηχος: Dolby Digital 5.1
  • Παραγωγή: 1999
  • Διάρκεια: 75'
Θέλετε να το αγοράσετε; Πατήστε ΕΔΩ
Buy it now, click HERE
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Το όνειρο του Γουόλτ Ντίσνεϊ να δημιουργήσει ένα `φιλμ ? κονσέρτο` με διαρκώς εναλλασσόμενο μουσικό ρεπερτόριο ζωντανεύει ξανά με το υπερθέαμα κινουμένων σχεδίων `Fantasia 2000`. Η ταινία εισάγει επτά νέες θεαματικές σεκάνς με αριστουργηματική μουσική, δίνοντας έμφαση στον `Μαθητευόμενο Μάγο`, μία σεκάνς - σταθμός για τη γένεση της κλασικής ταινίας του 1940. Εννέα δημιουργικά χρόνια και το ταλέντο μιας νέας γενιάς ειδικών στο χώρο των κινουμένων σχεδίων χρειάστηκαν προκειμένου οι θεατές σήμερα να είναι σε θέση να απολαμβάνουν τη `Fantasia 2000`, ένα ταξίδι στη φαντασία μέσα από απίστευτες εικόνες, υπέροχη κλασική μουσική και με την πολύτιμη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας.

Το σχέδιο παραγωγής εμπνεύστηκε και προώθησε ο Ρόι Έντουαρντ Ντίσνεϊ, ο Αντιπρόεδρος της The Walt Disney Company και επικεφαλής του τμήματος κινουμένων σχεδίων. Η έξοδος της ταινίας `Fantasia 2000` συμπίπτει με την έλευση του νέου αιώνα και προσφέρει μία σειρά από ιστορίες και εικόνες που εκθειάζουν την ελπίδα και την αισιοδοξία και σηματοδοτούν ένα δυναμικό νέο ξεκίνημα.

Η προβολή της πρώτης `Fantasia` αντιπροσώπευε ίσως το πλέον τολμηρό εγχείρημα του Γουόλτ Ντίσνεϊ και αποτελούσε το αποκορύφωμα της επιθυμίας του να συνδυάσει με πρωτότυπο τρόπο τα κινούμενα σχέδια με την κλασική μουσική. Αυτό που είχε ξεκινήσει ως όχημα για την αναζωογόνηση της φήμης του Μίκυ Μάους (με τη μικρού μήκους ταινία `The Sorcerer`s Apprentice / Ο Μαθητευόμενος Μάγος`) πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και κατέληξε σε μια μεγάλου μήκους ταινία, μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων. Ο Γουόλτ είχε φιλόδοξα σχέδια για τη `Fantasia`. Όραμά του, να γυρίζει μία επανέκδοση κάθε χρόνο, θεωρώντας την μια διαχρονική ταινία.

Η `Fantasia 2000` συνεχίζει και ενδυναμώνει την αρχική ιδέα του Ντίσνεϊ με τη δημιουργία ενός νέου μουσικού προγράμματος, ερμηνευμένου από μία ομάδα έμπειρων καλλιτεχνών και αφηγητών της εταιρείας. Το ψυχαγωγικό κομμάτι του εγχειρήματος ενισχύει η παρουσία των διάσημων παρουσιαστών του κάθε κομματιού: Στιβ Μάρτιν, Μπέτι Μίντλερ, Κουίνσι Τζόουνς, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, ?ντζελα Λάνσμπερι, Τζέιμς Λιβάιν, Ίτζακ Πέρλμαν, Πεν & Τέλερ.

Ο `βετεράνος` της Disney Χέντελ Μπιουτόι ανέλαβε τη σκηνοθετική επιμέλεια της ταινίας και ο ίδιος σκηνοθέτησε δύο καινούργια μέρη. Την παραγωγή έχει κάνει ο Ντόναλντ Ερνστ, ενώ τη σκηνοθεσία των εισαγωγών ζωντανής δράσης ανέλαβε ο Ντον Χαν, ένας από τους πλέον επιτυχημένους παραγωγούς της εταιρείας. Στη σκηνοθετική ομάδα συμμετείχαν επίσης οι Έρικ Γκόλντμπεργκ, Πίξοτ Χαντ, Φράνσις Γκλέμπας και Γκέταν & Πολ Μπρίτζι. Ο Ντέιβιντ Μποσέρ ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια και την επίβλεψη των ειδικών εφέ.

Δημοφιλέστερες