Αι Ειδοι Του Μαρτιου / The Ides Of March
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Αυτός είναι ο επόμενος Πρόεδρος;
Με πολυάριθμες υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες, βραβείο Όσκαρ Δευτέρου Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Syriana” και πολλαπλές βραβεύσεις στις Χρυσές Σφαίρες, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Τζόρτζ Κλούνεϊ συγκεντρώνει τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του για να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το καθηλωτικό θρίλερ.

O Κυβερνήτης Μάικ Μόρις διεκδικεί το χρίσµα των Δηµοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Στο πλευρό του, ως εκπρόσωπος τύπου, στέκεται ο νεαρός Στίβεν Μάιερς, που είναι διατεθειµένος να δώσει τον καλύτερo εαυτό του για να κερδίσει ο Μόρις την πολύτιµη υποψηφιότητα. Όµως ο δρόµος προς την εξουσία δεν είναι στρωµένος µε ροδοπέταλα: µυστικές συµφωνίες, ανήθικοι πολιτικοί χειρισµοί, υπόγεια παιχνίδια κυριαρχίας και ένας εκρηκτικός συνδυασµός φιλοδοξίας, πίστης, προδοσίας, εκδίκησης συνθέτουν ένα έντονο πολιτικό θρίλερ!

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Αι Ειδοί Του Μαρτίου έπεφταν στις 15 του μηνός, σύμφωνα με το ρωμαϊκό ημερολόγιο. Ρωμαϊκές γιορτές προς τιμή του Δία.

Ήταν το 44 π.Χ. όταν ένας μάντης είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο Καίσαρα να φυλάγεται γιατί στις «είδους του Μαρτίου» θα περάσει μεγάλο κίνδυνο.
Εκείνη την ημέρα και ενώ ο Καίσαρας κατευθυνόταν προς το κτίριο της Συγκλήτου, συνάντησε ξανά τον μάντη και του είπε γελώντας «Ήλθον αι ειδοί του Μαρτίου»!
Τότε ο μάντης του απάντησε «Ήλθον αλλά δεν παρήλθον!». Στο κτίριο της Συγκλήτου οι συνωμότες ήταν μαζεμένοι.

Ανάμεσα τους και ο Βρούτος, για πολλούς γιος του Καίσαρα. Όταν ύψωσαν τα ξίφη τους ο Καίσαρας τους αντιμετώπισε ατάραχος. Λύγiσε όμως όταν αντίκρισε τον Βρούτο και κατέρρευσε λέγοντας του…
«Κι εσύ, τέκνον Βρούτε;»
4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ 2012:
ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ (ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ)
Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ (ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΛΣΙΝΓΚ)
ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ (ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ, ΧΕΣΛΟΒ, ΜΠΟ ΓΟΥΛΙΜΟΝ)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2011
ΥΠΟΨΗΦΙΟTHTA ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ OSCAR® 2012 (ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ)

Δημοφιλέστερες