Η Νυχτα Των Αιχμαλωτων / Hart's War
Θέλετε να το αγοράσετε; Πατήστε ΕΔΩ
Buy it now, click HERE
On-Line Κράτηση / Ενοικίαση
Είδος :
Τύπος :
Ημ/νία :


Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο υπολοχαγός Τόμι Χαρτ, όντας γιος γερουσιαστή, υπηρετεί την πατρίδα του μακριά από τα χαρακώματα. Κάνοντας μια διαδρομή ρουτίνας, βρίσκεται αντιμέτωπος με γερμανούς στρατιώτες, αιχμαλωτίζεται, ανακρίνεται και στέλνεται σε ένα από τα πολλά στάλαγκ όπου κρατούνται οι αιχμάλωτοι πολέμου. Εκεί, ο υπεύθυνος των Αμερικανών στρατιωτών συνταγματάρχης ΜακΝάμαρα, διαπιστώνει ότι ο Χαρτ ξέφυγε σχετικά σύντομα από τα βασανιστήρια των Γερμανών (που σημαίνει ότι δεν άντεξε και τους είπε πολύ γρήγορα αυτά που ήθελαν να ακούσουν) και τον στέλνει στο κατάλυμα των φαντάρων αντί αυτό των αξιωματικών, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει χώρος.
Λίγες μέρες αργότερα, καταφθάνουν δυο μαύροι πιλότοι, ο υπολοχαγός Σκοτ και ο υπολοχαγός Άρτσερ, και από ότι φαίνεται ούτε αυτοί χωράνε μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματικούς. Ο ερχομός τους προκαλεί αντιδράσεις από κάποιους στρατιώτες και ιδιαίτερα από το λοχία Βικ Μπέντφορντ. Πολύ σύντομα, ένα αιχμηρό αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο βρίσκεται κάτω από το στρώμα του Άρτσερ, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες εκτελείται από τους Ναζί. Μιας και είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπέντφορντ είχε τοποθετήσει εκεί το αντικείμενο, κανείς δεν εκπλήσσεται όταν τον βρίσκουν νεκρό με τον Σκοτ να στέκεται πάνω από το πτώμα του.
Καθαρή υπόθεση φόνου, σωστά; Όχι σύμφωνα με τον Χαρτ, ο οποίος απαιτεί να περάσει ο Σκοτ από δίκη. Ο συνταγματάρχης Μακνάμαρα δε μοιάζει ενθουσιασμένος με την ιδέα, σε αντίθεση με το Γερμανό διοικητή που φαίνεται να το διασκεδάζει, έτσι ο Χαρτ ορίζεται μάρτυρας υπεράσπισης.
Στην προσπάθεια του να σώσει τον Σκοτ, ο Χαρτ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πλεκτάνη που θα τον υποχρεώσει να διαλέξει ανάμεσα στην ηθική του, την πατρίδα του, ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Δημοφιλέστερες